Covid-19 Bilgi Kaynakları

Covid-19 Dönemi İçin Erişim İzni Olan Kaynaklar
E-Kaynak İçerik Erişim
Accucoms tarafından erişime açılan kaynaklar Accucoms tarafından COVID-19 ile ilgili akademik makale ve kitap bölümleri ücretsiz erişime açılmıştır. Erişim için tıklayınız.
ACM Digital Library ACM Digital Library, COVİD-19 salgını sebebiyle araştırma, keşif ve öğrenmeyi desteklemeye yardımcı olabilmek adına içeriğini 30 Haziran 2020'ye kadar herkese ücretsiz açmıştır. Erişim süresi sona erdi
AIP Publishing COVID-19 (KoronaVirüs) salgınında Küresel Araştırmalara destek olmak amacıyla Bulaşıcı Hastalıklar, Salgın Hastalıklar, Epidemiyoloji ve Pandemi hakkında Küresel Araştırma Topluluğu’na ÜCRETSİZ bir koleksiyon hazırlamıştır. Erişim için tıklayınız.
Akademik TV 2.000’den fazla bilimsel içerikli videoyu tüm üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunuyor. Öğrencilerimizin eğitim sürecinden kopmaması için katkı sağlamak amacıyla bedelsiz olarak sunulan bu destek eğitim öğretime verilen ara boyunca devam edecek. Kampüs dışından erişebilmek için Vetis' de kurumsal e-posta adresiniz ve şifresi ile oturum açarak erişebilirsiniz.  Erişim için tıklayınız.
ASOS Index Asos İndeks ile Fen Bilimleri, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında yayın yapan 1000'den fazla dergiye erişebilirsiniz.
Araştırmalarınızda kullanabileceğiniz tam metinlere kolayca ulaşabilirsiniz.
Asos İndeks tarafından taranmış yayınlara yapılan atıfları görüntüleyebilirsiniz.
Erişim için tıklayınız.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi,  yazarları tarafından uzaktan erişime açılmasına onay verilen yayınları kitap.ayk.gov.tr platformunda ücretsiz ve çevrim içi olarak okurların hizmetine sunuyor. Üyelik ya da herhangi bir ücret gerektirmeyen uygulama, kitapseverlerin 200’ün üzerinde kitaba kolaylıkla erişmesini sağlıyor. Erişim için tıklayınız.

BMJ 

COVID-19

 

BMJ, Dünyanın yaşamış olduğu salgına istinaden BMJ Journals ve BMJ Learning içindeki tüm COVID-19 (KoronaVirüs) içeriklerini ÜCRETSİZ ERİŞİM ile sizlere sunuyor.

Erişim için tıklayınız.
Boclips

BOCLIPS  eğitim amacıyla oluşturulmuş dünyanın en büyük video kütüphanesidir. 2 milyondan fazla telifi hazır videoyu bulut tabanlı tek bir platformda tutmaktadır. “İçinde bulunduğumuz koşullar sebebi” ile şu an için ücretsiz video içeriği sunmaktadır. Hesap oluşturup kullanabilirsiniz.

Erişim süresi sona erdi

Brill COVID-19 Koleksiyonu

 
Halk sağlığı, uzaktan eğitim, kriz araştırması gibi konularda kitaplar ve makaleleri erişime açtı. Konuyla ilgili yeni içerik yayınlanırsa, bu koleksiyona eklenecektir. Erişim için tıklayınız.
Cambridge University Press

Cambridge Textbooks üzerinden erişim sağladığımız 700 den fazla ders kitabına erişimimiz bulunmaktadır. Bunlara ek olarak;

içerikleri de 30.06.2020 tarihine kadar erişimimize açılmıştır. Kampüs dışından VETİS ile ulaşılabilir.

Erişim süresi sona erdi
Elsevier Covid19 Bilgi Merkezi Covid19 Bilgi Merkezindeki tüm kaynaklara erişim ücretsizdir. Erişim için tıklayınız.
Elsevier Textbooks

Elsevier ders kitaplarına(textbooks) 31 Ağustos 2020 tarihine kadar ScienceDirect platformu üzerinden ücretsiz erişilebilir.

Linkteki: https://www.elsevier.com/solutions/sciencedirect/content/book-title-lists?sf231962702=1 "Textbooks" sekmesinden xls formatında kitap listesine de erişebilirsiniz.

Erişim süresi sona erdi
Emerald COVID-19 ve epidemi ve pandemilerin yönetimi üzerine yapılan araştırmalara herkes ücretsiz erişebilir. Erişmek için tıklayınız. 
Gale-Cengage Learning

Gale- Cengage Learning araştırmacılarımızın çalışmalarına destek sağlamak amacıyla kampüs içi- dışı farketmeden birçok koleksiyonunu erişimine açmıştır. Giriş için şifre olarak "open" yazmanız gerekmektedir.

Gale Health and Wellness – Coronavirus

Gale In Context: Global Issues – Pandemic Preparedness

Gale In Context: Science – Viruses

Gale eBooks: Coronavirus & Global Pandemics Collection

Erişim için linklere tıklayınız.

HukukTürk HukukTürk Veri Tabanı 31.12.2020 tarihine kadar erişime açılmıştır. Erişim için tıklayınız.
IEEE Xplore Digital Library

Covid-19’a karşı küresel mücadelede, araştırmacıların pandemiyi anlamalarına ve kullanılabilecek teknolojileri yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla IEEE tarafından belirlenen makale koleksiyonu ve standartlara bu kriz süreci boyunca ücretsiz olarak erişilebilecektir. Bu koleksiyon, IEEE tarafından tüm gelişmeler takip edilerek güncellenmeye devam edecektir.

Erişim için tıklayınız.
IOP Publishing Coronavirus (COVID-19) acil durumuyla başa çıkmak için çalışan araştırmacılara, tıp uzmanlarına, politika yapıcılara ve diğerlerine yardımcı olmak için aşağıdaki linkte yer alan dergilerindeki ilgili tüm yayınlanmış ve yayınlanacak makaleler, kriz süresi boyunca açık erişimde olacaktır. Erişim için tıklayınız.
JSTOR COVID-19 Koleksiyonları COVID-19 ile ilgili dergiler ve kitaplar 30 Haziran tarihine kadar erişime açıktır. Erişim süresi sona erdi
Jove Science Education

Science Education koleksiyonlarının tamamı 15 Haziran 2020 tarihine kadar üniversitemiz IP aralıklarına açık olacaktır. Kampüs dışından Vetis i kullanarak ya da Jove içinde hesap oluşturarak erişebilirsiniz.

 
Erişim süresi sona erdi
LexisNexis Newsdesk - COVID-19 News Tracker Açık Erişimi LexisNexis yayınevinin çözümlerinden biri olan Nexis Newdesk, COVID-19 News Tracker isimli platformu bilim insanları / araştırmacı ve öğrencilerin kullanımına ücretsiz olarak sunmuştur. Erişim için tıklayınız.
PressReader Dünyanın her yerinden Covid-19 ile ilgili haberleri derlediği yayınını tüm kullanıcılar için erişime açmıştır. Erişim için tıklayınız.
ProQuest

ProQuest Publicly Available Content Database (Şu an için herhangi bir son erişim süresi yoktur.)

https://search.proquest.com/publiccontent/

ProQuest Coronavirus Research Database (Şu an için erişim 31.08.2020 tarihine kadar açık olacaktır. )

https://search.proquest.com/coronavirus

Erişim için linklere tıklayınız.
ProQuest Research Companion Bilgi okuryazarlığı becerilerini geliştirmek ve bilimsel araştırma süreci boyunca kullanıcıları doğru noktaya yönlendirmek için tasarlanmış 100'den fazla video serisi ve değerlendirme araçlarını içermektedir. Erişim için tıklayınız.
Oxford University Press Teaching Online ve Blended Learning programlarına  Erişim için tıklayınız.
SAE International

COVID-19 salgının yaşandığı bu süreçte tıbbi destek sağlamak için sektöre yardımcı olan standartlara ücretsiz erişim sunmaktadır. Bu standartlar, ülkeler arasında ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri acilen taşımak ve yükün yolcu uçaklarının ana güvertesinde taşınması için spesifikasyonları ve önerilen uygulamaları içermektedir.
İlgili standartlar aşağıda paylaşılmaktadır.
Kargo Standartları:
1. Cargo Restraint Straps – Utilization Guidelines ARP5595B
2. Air Cargo Pallets - Utilization Guidelines ARP5486
3. Air Cargo Unit Load Devices - Reference Documents AIR36105B
4. Air Cargo Unit Load Devices – Load Distribution Model AS36101A
5. Cargo Shoring Guidelines ARP5596B
6. Air Cargo Pallet Extensions AS1988B
7. Air Cargo Pallets and Nets Compatibility ARP36104A
8. Methodology of Calculating Aircraft Cargo Volumes AS1825C

Erişim için linklere tıklayınız.
SAGE Publishing SAGE Publishing, Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili tüm makalelerini ücretsiz olarak erişime açtı. Erişim için tıklayınız.
Scientific American Koronavirüs koleksiyonu erişime açılmıştır. Erişim için tıklayınız.
Taylor & Francis Online Bu mikrositede Taylor & Francis Online üzerinden ücretsiz olarak erişilebilen bütün ilgili COVID-19 araştırma makalelerinin, kitap bölümlerinin ve bilgilerinin yanı sıra, COVID-19’un tanılanmasına, tedavisine, önlenmesine ve ileri düzeyde araştırılmasına yönelik küresel çabaları destekleyen Taylor & Francis e-kitaplarının bağlantıları ile referansları verilmektedir. Erişim için tıklayınız.
Turkish Journal of Medical Sciences Turkish Journal of Medical Sciences (TJMS) dergisinin COVID-19 özel sayısı tam metin olarak indirilebilir. Bu özel sayıda, virüsün epidemiyolojisi, önleyici önlemler, tanı ve radyoloji yaklaşımları, hasta bakımı ve tedavi seçeneklerine ilişkin en güncel veriler incelenmiş, küresel salgının etkileri ve bu konudaki yetkililerin sorumluluk ve rolleri de tartışılmıştır. Erişim için tıklayınız.
Wiley Erişim için linklere tıklayınız.
Son Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, Çarşamba