DPÜ imkanlarını Kütahya halkının hizmetine sunmaya devam ediyor.

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından e-YDS/YDS, YÖKDİL, TIPDİL, PTE, IELTS, TOEFL iBT sınavlarına hazırlık amacıyla oluşturulmuş Tümer ALTAŞ A.Ş. Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi veritabanına 31.12.2021 tarihine kadar kullanılmak üzere abone olunmuştur. Sözleşmeye eklenen madde gereğince de satıcı firma bahse konu veritabanının Kütahya Kütüphaneleri İşbirliği Platformu (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütüphanesi, Kütahya İl Halk Kütüphanesi, Kütahya Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi, Kütahya Belediyesi Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi) üyesi kütüphanelerin kullanıcılarının da hizmetine sunulmasını kabul etmiştir. Bu sayede tüm Kütahya halkı ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanabilecektir. Mobil ve web platformlarında çalışan sistemin kullanılabilmesi için Kütahya Kütüphaneleri İşbirliği Platformu üyesi kütüphanelerin IP aralıklarında yer alan herhangi bir cihazdan https://eyds.tumeraltas.com.tr ve https://esinav.tumeraltas.com.tr adreslerine girilerek her bir site için ayrı ayrı “Kayıt” oluşturulması gerekmektedir. Hesap etkinleştikten sonra ise istenilen yerden kurum ağına bağlı olmaksızın veritabanlarına erişilebilecektir.

Tümer ALTAŞ A.Ş. Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi veritabanı e-YDS/YDS, YÖKDİL, TIPDİL, PTE, IELTS, TOEFL iBT sınavlarına hazırlık amacıyla oluşturulmuş bir veritabanıdır. Yeni versiyonu olan e-Sınav ile birlikte iki farklı şekilde sunulmaktadır. Mobil ve web platformlarında kullanılabilir. TÜM KÜTAHYA HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇILAN VERİ TABANINA Kayıt olmak için: · Kütahya Kütüphaneleri İşbirliği Platformu (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütüphanesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütüphanesi, Kütahya İl Halk Kütüphanesi, Kütahya Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi, Kütahya Belediyesi Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi) üyesi kütüphanelerin IP aralıklarında yer alan herhangi bir cihazdan: § https://eyds.tumeraltas.com.tr ve § https://esinav.tumeraltas.com.tr adreslerine girerek · Her bir sitede ayrı ayrı “Kayıt” oluşturup veritabanlarının her ikisine de hemen erişim sağlayabilirsiniz. Not: Hesabınız etkinleştikten sonra istediğiniz yerden veritabanlarına erişebilirsiniz; kurum ağına bağlı olmanız gerekmez. e-YDS Veritabanı İçeriği: · (e) YDS: 2005 -2012 yılları arası çıkmış 4500 adet KPDS, ÜDS (sağlık, sosyal, fen) soruları ve her bir sorunun video çözümü. · PTE: Sınavın 20 soru türüne ait tanıtım ve etkili stratejiler · IELTS: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler. · TOEFL iBT: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler. · Dinleyerek Kelime: 3600 Akademik sınav kelimesi ve her kelime için Hafıza Teknikleriyle oluşturulmuş ses bağlantısı. Sadece dinleyerek kelime öğrenme. · Cümle Çevirileri: Kelimelerin cümlede geldikleri anlamı sağlamlaştırmak ve okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış cümle çevirileri. · Paragraf Çevirileri: Okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış 7 adet strateji videosu ve 91 adet metin çevirisi. · Görüntülü Gramer Konu Anlatımı: A’dan Z’ye tüm gramer konularının en ince detaylarıyla anlatıldığı 335 video anlatımlı içerik. · Toplamda 10.000 üzeri görsel ve işitsel içerik. e-Sınav Veritabanı İçeriği: · Yökdil Sağlık-Sosyal-Fen, eYDS, TıpDil sınavları için ayrı ayrı sorulardan oluşan testler ve her bir sorunun video çözümü. · PTE: Sınavın 20 soru türüne ait tanıtım ve etkili stratejiler · IELTS: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler. · TOEFL iBT: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler. · Dinleyerek Kelime: 3600 Akademik sınav kelimesi ve her kelime için Hafıza Teknikleriyle oluşturulmuş ses bağlantısı. Sadece dinleyerek kelime öğrenme. · Cümle Çevirileri: Kelimelerin cümlede geldikleri anlamı sağlamlaştırmak ve okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış cümle çevirileri. · Paragraf Çevirileri: Okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış 7 adet strateji videosu ve 91 adet metin çevirisi. · Görüntülü Gramer Konu Anlatımı: A’dan Z’ye tüm gramer konularının en ince detaylarıyla anlatıldığı 335 video anlatımlı içerik.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2020, Salı