VETİS- Kütüphane kaynaklarına uzaktan erişim

Vetis Nedir?

Üniversite ve araştırma merkezlerinde kullanılan ulusal veya uluslararası elektronik veritabanlarına, kampüs dışından, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayan bir araçtır.

VETİS bu kaynaklara proxy, VPN veya herhangi bir ek ayar yapmadan ulaştırır, kullanıcılar detaylar ile uğraşmaz.

Nasıl Kullanırım?

VETIS’le veritabanlarına bağlanmak isteyenler Üniversite kütüphanesi aracılığı ile veritabanlarına bağlanırlar.

Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyonuna kayıtlı kullanıcılar kullanıcı adı ve şifreleri ile, TEK ŞİFRE kullanılan üniversitelerde ise size verilen kullanıcı adı ve şifre ile “Oturum Aç” butonuna basarak giriş işlemi yapılır.

Kütüphane Otomasyon Sisteminde kaydı olmayanlar, “Üye Ol” butonuna basarak ve gerekli bilgileri doldurup sisteme kaydolabilirler. Bu işlemden sonra kurumsal mail adresine gelecek aktivasyon linkini tıklayarak hesabı aktif hale getirip giriş işlemini yapabilirler.

Oturum açma işleminden sonra veritabanlarını kullanabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2023, Perşembe