Proquest Dissertation & Theses

ProQuest Dissertations & Theses Global veritabanı ULAKBİM  EKUAL tarafından ulusal lisans kapsamında üniversitelerin erişimine açılmıştır.  

Sahip olduğu 4 milyondan fazla girdi ile ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) dünyadaki en geniş kapsamlı tez veri tabanıdır. Amerikan Kongre Kütüphanesi resmi tez deposu olan ProQuest Dissertations and Theses Global, başka herhangi bir biçimde yayınlanmamış önemli birincil araştırmalara erişim sunar. 18. yüzyıla kadar uzanan bu veri tabanı, 1861'de kabul edilen ilk ABD tezinin yanı sıra, 17. yüzyıla kadar uzanan Avrupa tezlerinden son dönem güncel tezlere kadar kapsamlı bibliyografik atıflar da içermektedir.  

Ayrıca kullanıcılar ve üniversiteler  yayımlanan tezleri dilerlerse, ETD (Electronic Theses and Dissertations) platformuna yükleyip, onay sürecinden geçtikten sonra, çalışmaların tüm dünyada görünür olmasını sağlayabilmektedir.

ProQuest Dissertations & Theses ile:

•Son sınıf öğrencileri hazırlamayı düşündükleri tez konularının daha önceden yazılıp yazılmadığını sorgulamak için arama yapabilirler.
•Öğrenciler, öğretim görevlileri ve diğer araştırmacılar ilgilendikleri bilimsel alanlarla ilgili araştırma yapabilirler.
•Yüksek kalitedeki multidisipliner araştırma materyallerine hızlı ve kolay bir şekilde erişebilirler.
•Kendi elektronik kitap koleksiyonlarını oluşturabilirler – her tez bir ISBN içermektedir, ProQuest dünyadaki en büyük ISBN yayıncısıdır.
•ProQuest platform üzerinde dergi ve diğer içerik türleri ile çapraz tarama yapabilirler.

Erişim için tıklayınız.

Yardım dökümanı için tıklayınız.

"Basit Arama" ipuçları için tıklayınız.

"Gelişmiş arama" ipuçları için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2023, Çarşamba