Avukat Fadıl YERLİ, Dumlupınar Üniversitesi Kütüphanesine kitap koleksiyonunu bağışladı.

DPÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Murat Zengin yaptığı açıklamada;

Uzun yıllar İstanbul’da avukatlık yapan Kütahyalı hemşerimiz Avukat Fadıl YERLİ 60 yıldır emek vererek toparladığı 2 bine yakın birbirinden kıymetli kitabını üniversitemiz kütüphanesine bağışlamıştır. Nadide birçok kitabın da bulunduğu koleksiyon üniversitemiz öğrencilerine, akademisyenlerine ve tüm kitap sevdalılarının hizmetine sunulmuştur. Dedi

Dumlupınar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesine yapılan bağış ve katkılarından dolayı Av. Fadıl YERLİ adına düzenlenen teşekkür belgesini, kitapların üniversitemize kazandırılmasına vesile olan Ali YERLİ teslim aldı.

 

Teşekkür belgesini teslim alan Ali YERLİ; 1943 yılında Kütahya Gediz ilçesinde dünyaya gelen amcam Fadıl Yerli, Kütahya Lisesi mezunudur. Derece ile tamamladığı İstanbul Hukuk Fakültesi eğitiminin ardından 40 yılı aşkın süre İstanbul’da avukatlık yapmış, mesleklerini başarı ile icra eden birçok hemşerimize staj imkânı sağlamış Kütahya / Gediz sevdalısı biridir. Mütevazi yaşamını Gebze Tavşanlı Köyünde sürdürmektedir.

Ömrünü verdiği, büyük bir titizlikle günümüze taşıdığı nadide kitap koleksiyonunu bütünlüğü bozulmadan, evlatlarının ve eşinin muvafakatiyle üniversitemize bağışlamıştır. İnşallah kitaplarımız uzun yıllar üniversitemiz bünyesinde meraklılarına hizmet edecektir. dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, Çarşamba