iThenticate

Thenticate’e yüklenen her belge 90.000’den fazla önemli gazete, dergi, süreli yayınlar ve kitapların yanı sıra tüm bunlara ek olarak 17 milyardan fazla web sayfası ve arşivde taranmaktadır. Yayıncı ortakları arasında CrossRef, Gale, Emerald, ABC-CLIO, SAGE Reference, Oxford University Press, IEEE, Elsevier, Nature Publishing, Ovid, Taylor&Francis, PubMed, Pearson, McGrawHill, Wiley ve EBSCOhost gibi büyük yayınevleri bulunmaktadır. 

Üniversitelerde doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyelerine, yıllık submit kotasına uygun şekilde (*), kişisel makalelerini analiz edbilmeleri için kullanım hakkı verilmektedir. iThenticate, öğrenci ödevi, rapor ve tezlerin intihal tespitinde kullanılmamalı (bu doküman türleri için Turnitin kullanılmalıdır), kişisel akademik makalelerin analizinde kullanılmalıdır. EKUAL üyesi kurum tarafından yayınlanan dergilere gelen makalelerin analizi, Yetkili Kullanıcı durumundaki editörler tarafından yapılabilir.

iThenticate erişim için tıklayınız

iThenticate başlangıç kılavuzu için tıklayınız

Üyelik başvurusu için tıklayınız.

(*) Bir doküman 25.000 kelimeyi geçemez, örn: 5-10-25 bin kelime 1 kredi, 30 bin kelime 2 kredi, 70 bin kelime 3 kredi) submission kredisi, yönetim araçları, arşiv ve API desteğini içerir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • Lisans koşullarına göre en az doktora derecesini tamamlamış akademisyenlerin sisteme kaydı yapılabilmektedir.
  • iThenticate yalnızca makaleler için tasarlanmış bir sistemdir. Tez, ödev, proje vb. belgelerin taranması lisans koşullarına aykırıdır (Bu belgeler, Turnitin intihal programında taranmalıdır).
  • Dergi editörlerinin programı kullanabilmesi için editörlük yaptıkları dergi, üniversitemiz tarafından yayınlanan bir dergi olmalıdır ve editör de üniversite personeli olmalıdır.
  • Doktora ve üstü unvana sahip kişiler, sadece kişisel makalelerinin analizi için ithenticate’i kullanabilirler.
  • Aynı dokümanın birden fazla yüklenerek taranması kotadan eksilmeye sebep olmaktadır.
  • Kişisel şifreler, başka kurumlardaki araştırmacı/akademisyenler ile paylaşılmamalıdır.
  • Başka kurumlarda çalışan araştırmacı/akademisyenlerin belgeleri taranmamalıdır.
  • Yıllık belge yükleme sınırı bulunmaktadır. Kurum bu sınıra geldiğinde sisteme belge yükleme hakkını o yıl için kaybedecektir.
Son Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2023, Çarşamba