55. Kütüphane Haftası Okuma Şenliği

Bu yıl 55. kez kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi önünde Şairler ve Yazarlar Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanımız Murat Zengin ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanımız İbrahim Gürer, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimiz kütüphane çevresinde seçtikleri bir kitabı okudular. Etkinliğe katılan Prof. Dr. Remzi Gören, öğrencilerimiz ve personellerimizin kitap okuma alışkanlıklarıyla ilgili bilgi aldı ve tavsiyelerde bulundu.

Kütüphaneler Haftası'nın önemine değinen ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesinin de ülkemizdeki en büyük kütüphanelerden biri olduğunu hatırlatan Remzi Gören, "Bu yıl 55. kez kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla üniversitemizde bir okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Merkez kütüphanemiz öğrencilerimizin zamanlarını değerlendirebilecekleri, tek başına çalışabilecekleri özel alanlara da sahip. Lisansüstü çalışmalarda da öğrencilerimiz burayı tercih ediyor. Ben öğrencilerimizin kitapla temas etmesini, kitaba dokunmasını önemsiyorum. Kendilerinin o anda, o kitabın yazarıyla temas kurmalarının, kendilerini özdeşleştirmerlinin önemli olduğunu düşünüyorum. Kitapların da bir gözü olduğuna, biz göremesek de onların bizi gördüğüne inanıyorum. Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Gezici Kütüphanesi de bir kültür hizmeti düşüncesiyle bizi bu alanda desteklerini sundu. Dileyen öğrenciler gezici kütüphaneden, dileyen öğrenciler de merkez kütüphanemizden kitap ödünç alabilirler" dedi.

Etkinliğin son bölümünde Prof. Dr. Remzi Gören ile birlikte tüm katılımcılar seçtikleri bir kitabı alarak okudular.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, Perşembe