Cambridge Archive Editions- Near East Collection Deneme Erişimi

Değerli Kullanıcılarımız;

Cambridge Archive Editions’un Near East Collection paketi 8 Ocak 2023 tarihine kadar kurumunuza deneme erişimine açılmıştır. Kampüs dışından VETİS ile erişebilirsiniz.

Erişim için link: https://dlib.eastview.com/browse/udb/1670

Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet Tarihine ışık tutacak bir çok gizli devlet arşivi dökumanı artık erişime sunuluyor ve araştırmacıların yararlanması hedefleniyor.

Cambridge Archive Editions Near & Middle East Collection:

• Uzun yıllar boyunca Britanya diplomatlarının Orta Doğu ve Balkanlar bölgesindeki liderlere ve kamu görevlilerine üst düzey erişimleri olmuştur.

• Bu koleksiyonda yer alan 110 kitap ile Britanya’nın bölgede yer alan ülkeler ile ilişkilerini görebilir ve sorunların çözümlerini nasıl sağladığını, savaşların nasıl başladığını ve antlaşmaların nasıl sonuçlandığını detaylarıyla takip edebilirsiniz.

• Bu kapsamlı içerik içerisinde aynı zamanda Arap Dünyası ve Arap Yarımadası ile ilgili kaynaklara da erişiminiz olacaktır.

• Sonuç olarak, bu koleksiyon ile günümüz siyasetine, sınırların oluşmasını sağlayan ilişkilere ve gruplar ile ülkelerin siyasi durumlarına ışık tutacak bir çok kaynak yer almaktadır. 

05 Aralık 2022, Pazartesi / 313 defa okundu.